Simpele wiskunde

Volgens de website van de Belgian Brewers (Belgian Brewers) en het bijhorende jaarverslag waren er in 2021 408 actieve brouwers, goed voor meer dan 1500 bieren. De website van de Vlaamse Brouwers heeft dan weer 'slechts' 339 brouwerijen en bierfirma's opgelijst in een doorzoekbare lijst (Overzicht van alle brouwerijen in België op VlaamseBrouwers.be). 

Laten we er voor de eenvoud dan even van uit gaan dat de waarheid in het midden ligt en dat er op dit moment pakweg 350 brouwerijen en bierfirma's in België zijn. De meeste brouwerijen en bierfirma's hebben natuurlijk meerdere bieren in hun gamma en meestal is 3 bieren (zijnde een blond, een bruin en hetzij een triple, een amberbier, een fruitbier, ...) het minimum. Laat ons dus starten met gemiddeld drie bieren per brouwerij en per bierfirma. 

Dat brengt het totaal aantal bieren op 1050 (350 maal 3). Als we stellen dat er 200 'gekende' bieren zijn (wat een ruime overschatting is volgens ons) genre Jupiler en Stella Artois, Duvel en Westmalle Triple, een Delerium Tremens, La Chouffe, Kwak, Karmeliet, Hapkin e.d., dan blijven er nog steeds 850 bieren over. 

Elke ontdekkingsbox van PostMyBeer bevat momenteel 6 verschillende bieren, wat betekent dat we net geen 142 ontdekkingsboxen (850 gedeeld door 6) zouden kunnen vullen met telkens andere bieren vooraleer we helemaal rond zijn en een bier opnieuw zouden moeten gaan aanbieden in een ontdekkingsbox. 

Met PostMyBeer stellen we elke maand een nieuwe box samen, ofwel 12 ontdekkingsboxen op een jaar. Met de 850 bieren en de 141 ontdekkingsboxen die we daarmee kunnen vullen, betekent dit dat we met PostMyBeer gedurende 11,75 jaar (141 gedeeld door 12) ontdekkingsboxen kunnen leveren vooraleer we een bepaald bier opnieuw zouden moeten gebruiken in een ontdekkingsbox. 

Als we dezelfde berekening overdoen met de 1500 bieren die er zijn volgens de Belgian Brewers kunnen we zelfs 18 jaar voort... En dan hebben we nog niet eens over de grens gekeken... Want ook in Nederland zijn er ondertussen enorme hoeveelheden aan goede bieren te vinden, net als in het Verenigd Koninkrijk, Amerika, Duitsland, Kroatie, Servië en Tjechië en ga zo maar door. 

Minstens 10 jaar lang elke maand een ontdekkingsbox samenstellen en laten leveren met telkens 6 verschillende bieren en zo het volledige gamma van de meer dan 1000 'kleinere' bieren in de kijker te zetten en te laten ontdekken, daar tekenen we voor. We staan dan ook elke maand te popelen om een nieuwe lading geselecteerde bieren aan onze klanten te verzenden.

Sluit je mee aan? 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.